Timantin hiontamuodot

Diamo tarjoaa korkealaatuisia sertifioituja timantteja jokaiseen makuun. Timanteilla on useita eri hiontamuotoja, ja niistä jokaisella on omat ominaisuutensa. Tutki ja arvioi eri muotoja rauhassa ennen ostopäätöstäsi.

 

Asscher-hiontainen timantti

Asscher-hiontainen timantti

Assher-hiottu timantti on muokattu neliön muotoisesta timantista, josta leikattu pois kulmat. Asscher-hiontaista timanttia on myös kutsuttu "neliö smaragdi-hionnaksi", koska se on tehty käyttäen porrastettua hiontaa, josta on leikattu kulmat pois. Koska kulmat on leikattu, se näyttää melkein kahdeksankulmaiselta ensi silmäyksellä. 

Näin hiotut timantit ovat loistavia, kiiltäviä ja kirkkaita kuten smaragdihiontaiset timantit. Ne ovat kuin kirkasta jäätä, joten voit nähdä osittain sen läpi. Koska sulkeumat ovat todennäköisiä, kannattaa hankkia mahdollisimman virheetön timantti. 

 

Briljanttihiontainen timantti 

Briljanttihiontainen timantti

Pyöreä briljanttihionta on suosituin timanttien hiontamuoto. Sen suosio perustuu tällä hiontamuodolla saavutettavaan erityisen hienoon loistoon. Sen optimaalinen hionta maksimoi valon heijastumisen takaisin katsojan silmään. Siinä on 58 viistettä, 33 yläosassa ja 25 kiven uuman alapuolella. 

Pyöreän briljantin suosio ei johdu niinkään sen sinänsä täydellisestä muodosta, vaan sen ylivoimaisesta kyvystä heijastaa valoa. Mikään muu hiontamuoto ei pysty siihen niin hyvin, ja niinpä huolella hiotun briljantin loiston ja tulen yhdistelmä on ainutlaatuista.

 

Cushion-hiontainen timantti 

Cushion-hiontainen timantti

Cushion (tyyny)-hionta on antiikinaikainen hiontamuoto. Se on klassinen ja romanttinen valinta. Hiontamuoto on enemmän tai vähemmän risteytys vanhasta ruusuhionnasta, joka oli suosittu 1800- luvulla ja 1900- luvun alkupuolella. Hionta tehtiin silloin kokonaisuudessaan käsityönä. Tarkoituksena oli saada timantti loistamaan parhaiten kynttilänvalossa. Cushion-hionnassa on 58 viistettä.

 

Smaragdihiontainen timantti

Smaragdihiontainen timantti

Smaragdi- hionta on erittäin suosittu hiontamalli, joka tunnetaan sen kauneudesta ja tarkkuudesta. Vaikka se ei ole kirkkain timanttien hiontamuoto, niin sitä kompensoi äärimmäinen selkeys. Se on kuin tarkastelisi kirkasta, puhdasta jäätä. Smaragdi-hionta on saanut nimensä siitä, että tätä muotoa käytettiin alun perin vain smaragdeissa. Tätä hiontaa kutsutaan myös porrashionnaksi.

 

Markiisihiontainen timantti 

Markiisihiontainen timantti

Markiisi-hiottu timantti on veneen muotoinen loistava kivi, jota pidetään klassisena muotona timantti- ja kihlasormuksissa. Kuten kaikissa hienosti hiotuissa timanteissa, väri ja kirkkaus ovat kaksi tärkeintä ominaisuutta, joita on tavoiteltu tässä muodossa. Hionnassa yritetään eliminoida sulkeumia säilyttäen mahdollisimman paljon puhdasta kiveä kuin mahdollista. 

 

Ovaalihiontainen timantti 

Ovaalihiontainen timantti

Ovaali-hionta on muokattu suosituimmasta briljantti-hionnasta. Se on täydellinen valinta ostajille, jotka etsivät samanlaisia ominaisuuksia kuin briljantti-hionnassa, mutta haluaisivat jonkin muun muodon. Koska tämä on harvinaisempi kuin perinteinen pyöreä leikkaus, se sopii hyvin rohkeille edelläkävijöille.

 

Pisarahiontainen timantti

Pisarahiontainen timantti

Pisaran muotoisessa timantissa yhdistyvät perinteet ja loisto. Pyöreää hiontaa harvinaisempi muoto luo kuvan epätavallisesta timantista. Hionnassa on yleensä 58 viistettä, mikä mahdollistaa maksimaalisen valon läpäisyn ja heijastuksen. Muoto tekee pisarahionnasta harvinaisen vaikutelman, mutta se on kuitenkin yleisesti käytössä maailmalla. 

 

Princess-hiontainen timantti 

Princess-hiontainen timantti

Princess on neliön muotoon hiottu timantti ja se on suunniteltu saavuttamaan timantille mahdollisimman hyvä kirkkaus ja loisto. Se on toiseksi suosituin hiontamuoto briljanttihionnan jälkeen. Se on suhteellisen uusi hiontamuoto, se kehitettiin vasta vuonna 1970.

Princess-hiotuista timanteista voidaan tehdä täydellinen vihkisormus, koska ne ovat hyvin pelkistettyjä muodoiltaan. Hieno nimi ja muoto tekee tästä hionnasta eksoottisen. Kun ostat Princess-hiotun timantin varmista, että kiven kiinnitystapa suojaa sen neljä terävää kulmaa. Princess-hionta antaa anteeksi sulkeumia ja muita timantin luonnollisia puutteita kuin muut hiontamuodot.

 

Radiant-hiontainen timantti 

Radiant-hiontainen timantti

Radiant-hionnan tavoitteena on luoda ei-perinteinen, mutta silti loistava, haluttava, hiukan erikoisempi timantti. Radiant-hionnassa yhdistyy tyylikäs neliön tai suorakaiteen muotoinen loisto kuin perinteisessä briljantti-hionnassa. Tämän hionnan kehitti Henry Grossbard vuonna 1977. Hänen tarkoituksena oli sisällyttää hiontaan kauneutta jokaisesta eri hiontaisesta timantista, mutta silti luoda jotain aivan erilaista, kuin aikaisemmin oli tehty.

Suosittelemme näitä tuotteita