Tietoa timanteista

Tietoa timanteista

On hyvä oppia tuntemaan timanttien ominaisuuksista ennen niiden hankkimista. Timantti on monimutkainen jalokivi. Alla on lueteltu ne perusasiat, joiden avulla voit oppia, mitä timantin kauneuteen ja sen arvoon vaikuttavat neljä C:tä (Cut, Colour, Clarity ja Carat) tarkoittavat.

Diamon konfliktivapaat timantit

Vakuutamme, että jokainen myymämme timantti on luokiteltu konfliktivapaaksi. Hankimme tuotteemme sellaisilta toimittajilta, jotka noudattavat Patriot Actin, Kimberly Processin ja Yhdistyneiden Kansakuntien päätöslauselmia, siten että ne voidaan todeta konfliktivapaiksi.

Timantin puhtaus

Puhtaudella tarkoitetaan epäpuhtauksien (sulkeumien) ja vikojen esiintymistä timantissa. Sulkeumat ovat jokaisessa timantissa ainutlaatuisia, eikä ole olemassa kahta timanttia, joissa olisi täsmälleen samanlaiset sulkeumat samassa paikassa. Sulkeumilla on tärkeä merkitys aidon timantin tunnistamisessa. 

Timantin väri

Timanttia ostettaessa kannattaa hankkia mahdollisimman väritön timantti. Timantit on jaettu viiteen pääryhmään värin perusteella.

Timantin hionta

Timantin hionnassa on tärkeintä saada se hiottua niin, että kiveen kohdistunut valonsäde palautuu mahdollisimman hyvin katsojan silmään. Hyvin hiottu timantti loistaa ja sädehtii kauniisti. Huonosti hiottu timantti voi näyttää tummalta ja elottomalta, sen väristä ja puhtaudesta riippumatta.

Timantin paino

Karaatti (ct) on mittayksikkö, joka kertoo timantin painon. Yksi karaatti on 0,2 grammaa.

Timantin muoto

Timantteja hiotaan useisiin eri muotoihin. Diamo tarjoaa korkealaatuisia sertifioituja timantteja jokaiseen makuun. Jokainen timantin hiontamuoto on omanlaisensa, joten kannattaa tutkia ja arvioida mikä muoto viehättää eniten sinua tai lahjan saajaa.

Suosittelemme näitä tuotteita