Miten valitsen timantin?

Miten valitsen timantin?

Miten valitsen täydellisen timantin?

Timanttikorun saaminen on sen saajamme ikimuistoinen hetki. Saaja muistaa saamansa timanttikorun ja sen antajan varmasti läpi koko elämänsä. Olivatpa kyseessä häät, kihlajaiset, valmistusjuhlat tai jokin muu merkkitapahtuma elämässäsi, niin voi olla varma antamastasi mielihyvästä.

Timantin osto on helppoa ja turvallista

Useimmille ihmisille timantin ostaminen on uusi kokemus. Teemme parhaamme, että timantin ostaminen olisi mahdollisimman helppoa. Sivuiltamme saat käsityksen siitä, miten timantin laatuominaisuudet vaikuttavat sen arvoon ja tietoa siitä, mitkä jalometallit sopivat koruihin parhaiten.

Sormusrungot valmistetaan joko hopeasta, valkokullasta, keltakullasta tai platinasta. Hopea ei ominaisuuksiensa vuoksi sovellu laadukkaiden timantti- tai kihlasormuksien materiaaliksi. Kihlasormuksissa klassiset puolipyöreät mallit ovat edelleen suosituimpia. Yleensä ne ovat ilman timantteja.

Vihkisormuksissa timantit ovat yleisin jalokivi. Timantteja voi olla yksi isompi tai vaihtoehtoisesti useampia rinnakkain. Sormusta sanotaan rivisormukseksi, kun siinä samankokoisia timantteja rinnakkain. Sormusta, jossa on yksi iso timantti nimitetään solitaire -sormukseksi.

Kiven kiinnitystapa istukka on kultasepänalan ammattitermi sormuksen osalle, jolla timantti on kiinnitetty sormukseen. Krappana (tai kynsi) on istukan osa, joka on taivutettu timantin päälle, jotta se pysyisi paikoillaan. Suositussa solitaire- sormuksessa timantti on usein kiinnitetty tällä tavoin.

Kun sormuksen materiaali ja timantin kiinnitystapa on valittu, niin seuraavaksi on vuorossa timantin valinta. Valinnassa tulee huomioida 4 C:tä. Nämä olivat hionta (cut), puhtaus (clarity), väri (colour) ja paino (carat weight).

Hionta - Tämä vaikuttaa timantin tuleen, loistoon ja välkehtimiseen.

Puhtaus - Parasta puhtautta kuvataan kirjaimella "IF" eli täysin virheetön timantti. "I" tarkoittaa, että timantissa on sisällä sulkeumia. Timanttia ostettaessa voi hyvin valita kiven, jossa on joitain sulkeumia, kunhan ne eivät näy paljaalla silmällä.

Väri – Timanttien värit vaihtelevat täysin valkoisesta kellertävään. Kannattaa hankkia mieluiten lähes väritön timantti. Väriluokittelua kuvataan kirjaimilla. H-J väriluokan timantit ovat hinnaltaan täysin värittömiä edullisempia, mutta antavat silti rahoillesi hyvän vastineen.

Paino - Karaatti tarkoittaa timantin painoa. Yksi karaatti on 0,20 grammaa. Mitä enemmän timantti painaa, sen korkeampi on hinta. Pitää kuitenkin muistaa, että timantin kolme muuta edellä mainittua ominaisuutta voivat vaikuttaa lopulliseen hintaan paljon enemmän kuin pelkkä paino.

Suosittelemme näitä tuotteita