Korujen hoito ja vakuuttaminen

Korujen hoito ja vakuuttaminen

Timanttikorut tulee puhdistaa säännöllisesti

Liota koruja muutaman minuutti lämpimässä saippualiuoksessa ennen varsinaista puhdistusta. Pehmeä liina tai pumpulipuikko on hyvä apuväline korujen puhdistukseen. Myös pehmeällä hammasharjalla saa rasvan ja muun lian poistettua koruista. Toista pesu tarvittaessa, lopuksi huuhtele ja kuivaa korusi.

Kultasepänliikkeistä on saatavana korujen puhdistukseen sopivia puhdistusaineita. Niitä voidaan käyttää myös timanttikoruihin. Jos korussasi on myös muita jalokiviä, saippuan ja lämpimän veden käyttö on riskittömin vaihtoehto. Helmet, varsikin aidot, menettävät helposti hohtavuutensa, jos niitä yrittää puhdistaa vahvoilla pesuaineilla. Myös kosmeettiset aineet kuten meikit ja hajuvedet ovat helmille vahingollisia.

Korut kannattaa käyttää säännöllisin välein kultasepällä. Kultaseppä tarkistaa kivien kiinnityksen sekä kiillottaa ja puhdistaa korut. Kultaseppä puhdistaa korut erityisesti tähän tarkoitukseen tehdyllä ultra-äänipesulaitteella.

Diamon kiillotus- ja puhdistuspalvelu

Kiillotamme ja puhdistamme meiltä ostamasi tuotteet ilmaiseksi yhden kerran vuoden sisällä ostopäivästä alkaen. Samalla tarkistamme timanttien kiinnityksen. Veloitamme ainoastaan palautuspostikulut.

Korujen säilytys

Kun säilytät timanttikoruja, pidä ne erillään muista koruista. Timantit eivät naarmuunnu muista koruista, mutta ne voivat naarmuttaa helposti toisia timanttikoruja. Paras tapa säilyttää koruja on niiden oma kotelo tai rasia. Diamo toimittaa timanttikorut hienossa lahjarasiassa, joka sopii hyvin säilytykseen.

Korujen vakuuttaminen

Kun olet hankkinut tai saanut arvokkaan timanttikorun, kannattaa se vakuuttaa kunnolla varkauden tai katoamisen varalta. Selvitä omalta vakuutusyhtiöltäsi mitä vahinkoja heidän tarjoamansa koruvakuutus kattaa. 

Useimmat vakuutusyhtiöt eivät vakuuta kalliita koruja ilman etukäteisarviointia. Tällöin tulee varmistaa millaisen arvion korustasi vakuutusyhtiö vaatii ja kenen tekemänä. Kysy myös vakuutusehdoista, kattaako vakuutus, jos koru katoaa ulkomailla. Muista myös selvittää, kattaako vakuutus uuden hankkimisen vai korvaako vakuutusyhtiö menetyksen ainoastaan rahallisesti.

Kannattaa myös muistaa, että vakuutusyhtiösi saattaa haluta sinun tarkistavan korujesi arvon muutaman vuoden välein. Selvitä, että voitko saada koruvakuutukseesi keskittämisalennusta kotivakuutuksestasi.

Suosittelemme näitä tuotteita